Blog

On Bended Knee

Door Matthijs Voskuil
Criminaliteit
17 juli 2021

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Peter R. de Vries in het ziekenhuis is overleden. Heftig. Doodgeschoten. Vermoord. Midden op straat vorige week na een uitzending bij RTL Boulevard. Een schok gaat door Nederland en ook mij raakt het. Hoe kon dit gebeuren? En wat nu?

Het leven hier op aarde is voor Peter R. de Vries voorbij, hij wordt geëerd om alles wat hij heeft gedaan tegen onrecht. Zijn doel was om de schuldigen voor de rechter te brengen. Maar wij komen ook allemaal een keer voor dé Rechter…

Het levensmotto van Peter R. de Vries was On bended knee, is no way to be free. Op gebogen knieen heb je geen vrij leven. En we snappen allemaal wat hij bedoelde. Hij boog niet voor onrecht, angst en intimidatie. En dat is uiteindelijk ook zijn dood geworden.

Maar klopt het wel? On bended knee is no way to be free? Ik denk dat juist jouw gebogen knieën de enige manier zijn om vrij te leven. Gebogen knieën, niet gebogen voor angst of intimidatie, maar gebogen knieen voor de hoogste Rechter. Als jij je knieën buigt voor de almachtige God, is dat dé manier om vrij te zijn. Nu al hier op aarde, maar ook als ons leven hier op aarde ten einde is.

Peter R. de Vries is 64 jaar geworden. Hoeveel jaren krijg jij om je knieën te buigen?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BasiC community (@basicommunity)