Blog

Besmeurd met water, koeiemest en urine

Door Team BasiC
Vervolging Volharding
16 februari 2022

Neeraj uit India kwam op 23-jarige leeftijd openlijk voor zijn geloof in Jezus uit. En dat had grote gevolgen. Maandenlang werd Neeraj vervolgd door zijn hindoefamilie en de mensen uit zijn dorp. Hij werd bedreigd, geslagen en opgesloten, maar hij weigerde zijn geloof af te zweren. Tot de druk te groot werd. Bewakers van de gevangenis dreigden hem elektrische schokken te geven. “Ik was zo verschrikkelijk bang, ik besloot hen maar te gehoorzamen.”

De volgende dag onderging hij in een hindoetempel een rituele reiniging. Hij moest hindoegoden aanbidden en hindoeteksten citeren. Aanvallers besmeurden hem met water, koeienmest en urine. Er werden foto’s gemaakt, als bewijs dat Neeraj nu geen christen meer was.

Hij mocht weer naar huis. Hij huilde. Hoe had hij Jezus kunnen verraden? Opnieuw gaf hij zijn leven over in de handen van Jezus. Nog diezelfde avond sloeg hij met zijn vrouw op de vlucht. In de verte hoorden ze de dorpsbewoner schreeuwen: “Waar is hij? Deze keer zullen we hem vermoorden!” (Bron: Open Doors)

Heb jij een overtuiging waarvoor je zou kunnen lijden of zelfs sterven?