Wat is BasiC movement?

Durf je af te dalen naar de leefwereld van jongeren, naar hun ‘do’s and don’ts’? En samen op zoek te gaan… naar echtheid, waarheid, leven? In gesprek te gaan over thema’s die er echt toe doen, zoals identiteit, verlangen, rijkdom, dood en leven?

Wij komen met BasiC Movement graag naar jouw gemeente om een avond met jullie jongeren actief bezig te zijn. Inspanning en verbinding staan centraal. Niet dat wij op alle vragen een antwoord hebben, zeker niet. Samen met jongeren willen we op zoek gaan: Wie ben ik? Wie is God? We gaan niet voor vrome praatjes, maar voor het eerlijke verhaal. Daarbij zijn we niet bang om - letterlijk - in beweging te komen. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren beter te bereiken zijn, nadat ze fysieke inspanning hebben geleverd. Ze zijn meer ontvankelijk voor de boodschap en pakken die veel positiever op. Tijdens een BasiC Movement avond dagen wij jongeren zo ook fysiek uit om zo daarna de verbinding naar de leefwereld van de jongeren te maken.

BasiC Movement is met name geschikt voor jeugdgroepen in kerkelijke gemeenten, maar is in overleg ook toepasbaar in andere contexten. Denk hierbij aan een schoolsetting of een kampweekend. In overleg maken we een programma op maat die aansluit bij de wensen en behoeften vanuit de aanvrager.

Movement in de praktijk!

Dit filmpje geeft een goede impressie hoe een Movement programma er in de praktijk uitziet. Enthousiast geworden? Stuur je (aan)vraag via onderstaande formulier in.

Avond aanvragen

Wil je ook een Movement avond organiseren in jullie gemeente, vul dan hieronder een aanvraag in. Wij nemen dan snel contact met je op.