Leerlingen worden dagelijks geconfronteerd met de kwetsbare kant van het leven. Als school wil je daar natuurlijk aandacht aan besteden. Tijdens een Let’s Move dag nemen we de tijd om samen met leerlingen te ontdekken wie ze zijn en wat hen daadwerkelijk bezighoudt. Dit doen we door middel van allerlei activiteiten, groepsgesprekken, het kijken naar video's en het delen van levensverhalen.

Het Let’s Move programma is zorgvuldig opgebouwd waarbij jongeren in een dagdeel op natuurlijke wijze steeds meer worden uitgenodigd om meer van zichzelf te laten zien. Hierdoor ontstaat er een sfeer van vertrouwelijkheid waarbinnen jongeren de ruimte ervaren om zich kwetsbaar op te stellen. We zien dat dit enorm positieve gevolgen heeft voor jongeren zelf en voor de groepsdynamiek. Daarnaast geeft het docenten veel inzicht hoe je verbinding maakt met jongeren en geeft het inzage in welke problematiek er speelt bij een individuele jongere en binnen groepsverband.

Let’s Move is met name geschikt als programma voor leerlingen van een leerjaar uit de bovenbouw, maar is in overleg ook toepasbaar in andere contexten. Denk hierbij aan een kerkelijke gemeente setting of een kampweekend. In overleg maken we een programma op maat die aansluit bij de wensen en behoeften vanuit de aanvrager.

Aanvraagformulier Let’s Move

Wil je ook een Let’s Move programma aanvragen, vul dan hieronder een aanvraag in. Wij nemen dan snel contact met je op.