Blog

Ik voelde de tattoo branden

Door Team BasiC
Bijbel levensttijl
29 maart 2022

Duizenden ex-Harry Potterfans hebben spijt van hun tatoeage van de beroemde tovenaarsleerling. Reden: J.K. Rowling, schrijfster van de Harry Potter-serie, zou ‘transfoob’ zijn.

Op Vice.com vertelt een vroegere fan: “Ik voelde de tattoo branden als ik bij transgender-vrienden was.” Een ander zei: “Ik kan gewoon niet wachten om dit symbool van toewijding weg te laten halen. Zelfs het nieuws dat er een Harry Potter-game aankomt – iets waar ik al jaren naar verlang – kan me niet meer bekoren.”

Tattoos worden steeds populairder. Ook bij christenen. Steeds vaker laten jongeren een Bijbeltekst of afbeelding van Jezus tatoeëren. Het is een manier waarop jongeren hun toewijding laten zien. Alleen, wie zegt dat je er later geen spijt krijgt? Wie garandeert dat je over tien jaar nog steeds ‘on fire’ bent voor Jezus?

Liefde kan bekoelen of zelfs omslaan in haat. Dat zie je bij de Harry Potter-fans. Een tattoo garandeert niks. Wat geeft wel houvast? Waar kun je echt op bouwen? Op Gods beloften en trouw. Dat Hij jou kent, of zogezegd een ‘tattoo’ van jou in Zijn handpalmen heeft: “Zie, Ik heb u in beide handpalmen gegraveerd.” (Jesaja 49:16).

Zou jij ooit een tattoo laten zetten?