Blog

‘Ik wil het liefst voor altijd stoned zijn’

Door Redactie BasiC
Ziel Maatschappij
3 mei 2022

“Ik blow niet om te vluchten, ik vind het gewoon leuk. Ik ben drie dagen geleden in Amsterdam aangekomen en meteen de coffeeshop ingedoken. Sindsdien heb ik zeker veertien gram gerookt. Als ik stoned ben, kom ik in een andere mindset terecht. Dan krijg ik de beste ideeën. Zo heb ik vandaag een tatoeage met de initialen van mijn vriend laten zetten, terwijl ik stoned was.”

Dat vertelt Anna (21) uit Engeland op VICE.com. Ze reageert op het nieuws dat burgemeester Halsema van Amsterdam de overlast van drugstoerisme zat is en buitenlanders wil weren uit coffeeshops.

Ook Gal (23) uit Israël is niet blij met de plannen van Halsema. “Ik ben hier officieel voor een technofeest, maar in de praktijk zit ik dag en nacht in de coffeeshop,” vertelt hij. “Ik blow zo’n drie joints per dag, ik bedoel, per uur. Ik hou van stoned zijn, omdat het goed voelt. Dat is een feit dat ik niet kan onderbouwen. Ik overweeg dan ook nooit om ermee te stoppen. Ik wil het liefst voor altijd stoned zijn.”

De Engelse prediker Spurgeon geloofde er niet echt in, dat drank en drugs je vervulling geven. Hij zei: “De wereld kan je ziel nooit vervullen. Dat lukt zelfs niet met het armzalige, ongezonde brouwsel dat ze je aanbiedt. In de ziel is een verlangen dat nooit vervuld kan worden, behalve door haar Schepper. Alleen in God wordt het hart, dat Hij voor Zichzelf gemaakt heeft, vervuld.”

Wat denk jij: Kun je genieten van een joint én christen zijn? Of gaan die twee niet samen?