Blog

Voor Tim (16) had dit ‘spelletje’ dodelijke gevolgen

Door Redactie BasiC
Maatschappij Media Games
2 september 2022

Het lijkt te bizar om waar te zijn: de politie heeft pas een 15-jarige jongen aangehouden. Hij zou bij vier scholieren een wurggreep hebben aangelegd, waarna ze korte tijd hun bewustzijn verloren.

Het gaat hier om de ‘choking challenge’. Bij deze challenge knijp je de halsslagader van iemand anders dicht, zodat die in een roes belandt. Het wordt gebracht als een spelletje. Maar dat is het absoluut niet, benadrukt persofficier van justitie Katelijne den Hartog: “Het is een bijzonder ernstig feit, een misdrijf. Wat de maximale straf hiervoor is, daar wil ik niet op vooruitlopen. Maar of de slachtoffers wel of niet toestemming hebben gegeven, maakt voor de verdenking en het opleggen van een straf niet uit.” (Bron: RTL Nieuws)

Voor Tim Reynders (16) uit Arkel liep de choking challenge zelfs dodelijk af. Hij was een rustige, voorzichtige jongen, die anderen juist wees op gevaren. En toch deed hij mee. Zijn ouders doen nu alles om andere ouders en jongeren te waarschuwen wat groepsdruk met je kan doen.

Ben jij weleens uitgedaagd om mee te doen aan een gevaarlijke challenge?