Denkprikkel

Zangeres Anouk leest graag de Psalmen: ‘Veranderen kan alleen door vergeving’

Door Matthijs Voskuil
Eerlijkheid Moed Waarheid
7 december 2023

Ze is één van de bekendste en succesvolste zangeressen van Nederland: Anouk. Volgend jaar staat ze met drie shows in het Ziggodome om haar nieuwste album 'Deena & Jim' te promoten.

Over dat album vertelde ze pas in een heel persoonlijk gesprek met Matthijs van Nieuwkerk. Ook haar geloof kwam ter sprake. Ze vertelde: “Ik ben niet christelijk gedoopt en ik ga niet naar de kerk maar ik bestudeer elke dag de Bijbel en ik geloof wel in het christendom.”

In een eerder interview zei Anouk dat ze het liefste de Psalmen leest. Vooral de verdrietige en ‘rauwe’ psalmen, zoals Psalm 69 tot en met 72. “De Bijbel is voor mij het boek van vergeving. Vergeving is de enige manier waarop mensen kunnen leren veranderen… Ik vind het leuk om de Bijbel open te slaan en zomaar een stukje te lezen. Soms snap ik er helemaal geen bal van! Dan is waarschijnlijk een Bijbelstudie niet verkeerd, maar dan heb je nog mensen die het verschillend uitleggen… Toen ik jaren geleden begon met Bijbellezen dacht ik vaak: ‘Tsjonge, wat is dit mooi geschreven! Dit klopt gewoon.’ En ook: ‘Dit doe ik al, zo leef ik al. Ik doe gelukkig al iets goeds!’ Ik vond veel herkenning in de Bijbel.”

Bron: www.decorrespondent.nl