Blog

Een Koning op een ezel

Door Team BasiC
Ziel Jezus Waarheid
27 april 2022

Hoe zou jij het vinden als Koning Willem-Alexander zich op vandaag op een ezel laat vervoeren? Beetje bizar toch? Bij een koning denk je niet aan een ezel. Een koning hoort op een mooi paard. Of in een luxe auto of koets met blingbling.

En toch, Koning Jezus liet zich op een ezel Jeruzalem kwam binnenrijden. Het was niet voor niets dat Hij op een ezel reed. Een koning op een paard betekende: agressie, oorlog, strijd… In 2 Koningen 9 kun je lezen over Jehu die koning wordt. Met paard en wagen gaat hij een bloedige strijd aan. Bij koning Salomo (zijn naam betekent ‘vrede’) gaat het heel anders. Hij houdt zijn intocht op… een ezel.

Jezus is nog duizend keer belangrijker Salomo. Hij is de ultieme Vredevorst. Hij is de vervulling van de profetie uit Zacharia 9: “Hij is een Heiland, arm, en rijdend op een ezel…”

Het is misschien niet wat je je voorstelt bij een koning. Arm, op een ezeltje, zijn eigen ondergang tegemoet rijdend… En toch, deze Koning heeft het echt voor deze zeggen. En alleen deze Koning kan je de weg wijzen naar een land van echte vrede.