Blog

Rijk zijn en Jezus volgen, een lastige combi?

Door Team BasiC
Sport Verslaving Bijbel
17 maart 2022

Voetballer Dirk Kuijt heeft het toegegeven: hij heeft gegokt op een illegale website. Daarbij nam hij een keer 25.000 euro aan contant geld in ontvangst bij een benzinestation. Ook Wesley Sneijder wordt ervan verdacht betrokken te zijn deze illegale praktijken. Zelf ontkent hij dat heel stellig.

Dirk Kuijt groeide op in het christelijke Katwijk. Eerder sprak hij open over zijn geloof. Zo zei hij in 2017 in De Volkskrant: “Elke week lees ik in de Bijbel. Wij bidden voor het eten en danken erna. Het geloof is voor mij een mooi houvast als het goed gaat, en ook als het minder gaat.”

Nu komt de voetballer dus met andere dingen in het nieuws. Het zal ook wel verdraaid lastig zijn: leven met roem en al dat geld dat blijft binnenstomen... Hoe blijf je dan een beetje nuchter? Wie kan dat? Het is niet voor niks dat de Bijbel zo vaak waarschuwt voor de valstrik van de mammon, de geldgod.

Wat denk jij: zou jij op een goede manier met rijkdom kunnen omgaan? Of moet je het überhaupt niet willen om superrijk te zijn?