Blog

‘Schaam je! Verraders! Kinderverkrachters!’

Door Gertjan de Jong
Media Waarheid Genade
31 oktober 2020

“Jullie verraden het volk!” Dat schreeuwt een man tegen een journalist terwijl hij zijn middelvinger opsteekt. Dan wijst hij op Kamerleden die voorbijlopen. “Kijk, nog meer van die enge mensen. Ze verraden het volk. Schaam je! Kinderverkrachters!”

Op het Binnenhof in Den Haag staan er nu dagelijks van dit soort mensen. Ze schelden op politici, duwen hen, steken hun middelvinger op. Net als rapper Lange Frans geloven ze in QAnon. Volgens deze theorie zijn wereldleiders bezig met een geheim plan: ze ontvoeren en misbruiken kinderen, om daarna hun bloed te ‘oogsten’.

Een QAnon-gelovige beweerde in 2017 dat er in de kelder van een pizzarestaurant in New York kinderen misbruikt werden. Een Amerikaanse man besloot in actie te komen. Met vuurwapens stormde hij het restaurant binnen. En wat bleek? Er was niet eens een kelder! Hij ging voor vier jaar de bak in.

Blijf zoeken naar waarheid en houd daaraan vast!

Juist in deze tijd is het belangrijk om nuchter te blijven. Vertrouw niet blind op NOS.nl, maar laat je ook niet gek maken door complotdenkers. Blijf zoeken naar waarheid en houd daaraan vast! Echt, dat kan, ook al staat de hele wereld in brand. Jacques Lusseyran, een blinde jongen uit Frankrijk, liet dat zien tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met vrienden richtte hij een verzetskrant op. Die verspreidden ze in het geheim, om mensen te waarschuwen voor de nazi’s.

In 1943 werd Jacques verraden en opgepakt. Hij belandde in een Parijse gevangenis en later in concentratiekamp Buchenwald, dat hij als blinde wonder boven wonder overleefde.

In het kamp merkte Jacques dat nepnieuws razendsnel rondging. Het zorgde voor wanhoop, ruzie en vechtpartijen. Hij maakte het zijn taak om goed te luisteren naar de Duitse nieuwsuitzendingen die over het luidsprekersysteem kwamen, en hij luisterde vooral goed naar wat er níet werd gezegd. Vrienden hadden in een kelder een radio’tje in elkaar geknutseld. Zo hoorde hij nieuws uit Frankrijk, Engeland en Rusland. Met deze informatie ging hij de kampbarakken langs en vertelde over de bevrijding die steeds dichterbij kwam.

Zonder Christus’ genade blijf je nergens!

Hoe blijf je in heftige tijden overeind? Blijf nuchter. En onthou: zonder Christus’ genade blijf je nergens! In 1941 schreef Jacques in de gevangenis van Parijs, toen het ergste nog moest komen: “Wat zouden we hier nog hebben als we Gods barmhartigheid niet hadden? In iedere nood geeft God Zijn genade. En wanneer de nood groter wordt, wordt ook de genade groter.”