Blog

“Moeilijke tijden kunnen je sterker maken”

Door Team BasiC
Levensttijl Gewoonten Dankbaarheid
22 maart 2022

Keanu Reeves werd wereldberoemd door zijn rol in de Matrix-films. Maar zijn leven bestaat niet alleen uit succes. Op 3-jarige leeftijd werd hij door zijn vader in de steek gelaten en hij groeide op met drie verschillende stiefvaders. Hij is dyslectisch. Zijn droom om ijshockeyspeler te worden, viel in duigen door een ernstig ongeluk. Zijn dochter stierf bij de geboorte. Zijn vrouw stierf in een auto-ongeluk. Zijn beste vriend, River Phoenix, stierf aan een overdosis. Zijn zus vocht tegen leukemie.

Keanu heeft geen lijfwachten, geen luxe huizen. Hij woont in een gewoon appartement en zwerft graag door de stad. In New York wordt hij vaak gezien in de metro.

Toen hij de film ‘The Lake House’ aan het filmen was, hoorde hij het gesprek van twee kostuumassistenten, waarvan er één in tranen uitbarstte. Hij zou zijn huis zou verliezen als hij geen 20.000 dollar zou betalen. Dezelfde dag stortte Keanu het bedrag op zijn bankrekening.

Van het geld dat hij met The Matrix verdiende, gaf hij 75 miljoen dollar weg aan goede doelen.

In 2010 liep Keanu op zijn verjaardag een bakkerij binnen en kocht een cupcake met een kaarsje, at die voor de bakkerij op en bood koffie aan aan mensen die stopten om met hem te praten.

In 1997 vonden paparazzi hem op een ochtend wandelend in het gezelschap van een dakloze man in Los Angeles.

“Elke strijd in je leven heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent,” zei Keanu eens. “Wees dankbaar voor de moeilijke tijden, ze kunnen je alleen maar sterker maken.”