Blog

‘Tijdens het videobellen gaan we samen aan de drugs’

Door Redactie BasiC
Verslaving Drank Eenzaamheid
13 juni 2022

“In het begin van de coronacrisis verdubbelde mijn drugsgebruik. Vooral jointjes nam ik veel. Voorheen deed ik dat twee keer per week, in coronatijd rookte ik wel vier jointjes in de week.”

Dat vertelt rechtenstudent Peter uit Leiden aan RTL Nieuws. Hij vertelt dat hij ook meer XTC ging gebruiken en 2C-B, een psychedelische drug. Volgens onderzoek is bijna een kwart van de studenten tijdens de coronacrisis met drugs begonnen of meer drugs gaan gebruiken.

Lotte, een andere student, vertelt aan RTL dat ze tijdens de pandemie designerdrugs als 3-MMC en 4-MMC ging gebruiken. “Dat is een stuk goedkoper dan cocaïne. Via internet kunnen we dat in grote hoeveelheden inkopen, met een groep vrienden. En hoe meer je bestelt, hoe goedkoper het is, dus iedereen heeft nu een dikke voorraad thuis liggen.”

Dat ‘zuipen en snuiven’ gebeurt tijdens borrels en feestjes in het studentenhuis waar Lotte met 19 andere studenten woont, maar ook tijdens het videobellen met vrienden. “Dan spelen we drankspelletjes en gaan we samen aan de drugs.”

Op welke manier heeft corona jouw leven veranderd?